Noutati

In atentia tuturor membrilor Societatii Romane de Endoscopie Digestiva

In atentia tuturor membrilor Societatii Romane de Endoscopie Digestiva:

Urmeaza o perioada in care multe din activitatile noastre vor fi afectate.
Nota dominanta a perioadei urmatoare va fi preventia si evitarea raspandirii epidemiei virale care pune toata comunitatea mondiala in fata unei experiente pentru care se pare ca nu este pregatita.

Dincolo de toate sfaturile, vom intra intr-o perioada de situatie de urgenta in care multe dintre activitatile noastre vor fi controlate de catre autoritati prin Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii.

Toti suntem la curent cu recomandarile Societatilor de Endoscopie ASGE, ESGE la care SRED adera integral.

Dincolo de toate, sunt cateva reguli practice la care toti trebuie sa meditam.
  1. Triarea pacientilor inainte de a intra in unitatile noastre medicale (publice sau private). Aceasta triere trebuie realizata la intrare, in spatii special amenajate, de personal echipat cu echipament de protective. De notat, spitalele publice iau aceste masuri la cerinta DSP, unitatile private (o buna parte din colegii nostrii au si activitate liberala) nu au reglementari clare. 
  2. Activitatea trebuie redusa doar pe cazurile ce nu pot fi amanate. Recomandare si pentru activitatea din sectorul liberal.
  3. Acordarea de timp suplimentar dupa fiecare consult sau endoscopie pentru dezinfectia corecta, dar si pentru reducerea numarului de personae in sali de asteptare, saloane.
  4. Respectarea intocmai a recomadarilor sanitare pentru preventia raspandirii infectiei.
  5. Luarea in considerare a opririi intregii activitati acolo unde riscul raspandirii infectiilor nu poate fi controlat corespunzator.
  6. Pentru colegii care desfasoara activitate preponderant liberala, preventia epidemiologica si sanatatea pacientilor precum si a colectivului medical trebuie sa prevaleze activitatii economice. Statul protejeaza acum agentii economici suficient, astfel, activitatea poate fi redusa sau chiar intrerupta temporar.

Urez tuturor multa sanatate si sa ne revedem cu bine!

Cu deosebit respect,
Prof. Dr. Marcel Tantau
Presedintele Societatii Romane de Endoscopie Digestiva

Cluj-Napoca, 15 martie 2020.

Developed by acron.ro
© sred.ro